Storyn bakom La Olita

– När jag reste runt i Mexiko och surfade i ett ställe som heter Puerto Escondidos så var det några killar som försökte sno mina surfbrädor. En random kille på gatan hjälpte mig att få tillbaka dem, berättar Kareem.

Faktum är att surftjuvarna lika gärna kunnat vara ett gäng nätverkare från tv-programmet Draknästet, för den random kille som hjälpte Kareem visade sig driva en restaurang. Och vara väldigt hjälpsam.

– Jag hade länge varit intresserad av mexikansk mat, men här i Sverige har det mest funnits snabbmatsversioner av texmex, säger Kareem och fortsätter:

Han hade en restaurang i Mexiko som hette La Olita som gjorde den sorts mat jag var intresserad av. I min mening är det mexikanska köket ett av de bästa i världen. Det är enkelt och avancerat på samma gång.

– Vi pratade ihop oss lite där och sedan höll vi kontakten. När jag bestämde mig för att köpa en foodtruck kom han till Sverige och hjälpte mig att få i gång allt. Det låter så enkelt och självklart när Kareem El Rafie berättar om hur han startade sitt företag och sin foodtruck La Olita. Det var det förstås inte, men för en entreprenörssjäl som Kareem löser sig det mesta så länge han följer sin magkänsla. Bokstavligen eller ej.

Mitt i brinnande Corona öppnade Kareem El Rafie och Jocke Stenhammar en pop up restaurang på Skånegatan och skaffade nu en permanent Restaurang mitt på nytorget med start 1 april 2021.